Aanleverspecificaties

Als u ons een opdracht geeft om voor u tape, afzetlint, etiketten of stickers te gaan bedrukken zijn er enkele aanleverspecificaties waar aan u moet voldoen:

Vanaf het moment dat u ons een opdracht toe stuurt en het is geen repeat order, duurt het maximaal 2 werkdagen tot u een drukproef in huis heeft, dit kan alleen wanneer u ons de juist bestanden aanleverd. Na goedkeuring van een getekende drukproef is de levertijd circa 3 weken.

inkt

Wat levert u ons aan:

Voor een vlotte verwerking van uw opdracht hebben wij de volgende aanleveringsspecificaties opgesteld. Wij krijgen namelijk regelmatig materiaal aangeleverd waar wij veel tijd in moeten steken, vaak jpg-, bmp-, if-files, per post toegezonden briefhoofden of stukjes tape, die wij moeten inscannen en natekenen. Meestal krijgt u van ons dan een berichtje met het verzoek of u het niet anders kunt aanleveren en wel op de volgende wijze:

Dit willen wij graag aangeleverd krijgen:

Wij willen graag Vectorenbestanden opgemaakt in Adobe illustrator, Coreldraw of ander tekenprogramma welke het kan opslaan als:

  • .ai
  • .eps (illustrator eps)
  • .cdr
  • .pdf

Toesturen mag, mits de illustratie is opgemaakt in een teken-programma en het bestand niet een opgeslagen fotobestand is.

Photoshop bestanden

Alleen voor zeefdruk kunnen we photoshop bestanden gebruiken mits de resolutie minimaal 300 dpi is.

Waarom op deze wijze aanleveren?

Voor Flexodruk hebben we vectoren bestanden nodig, dwz deze bestanden zijn niet opgebouwd als een fotobestand (puntjes) (.jpg, tiff, bmp en sommige pdf-files). Het nadeel van fotobestanden is dat bij het drukken de randen vaak niet mooi strak worden en er dus kartels om het logo onstaan.

Wat als wij het toch gaan tekenen:
Na contact met u te hebben opgenomen over de aanlevering van de betreffende opdracht, kan het zijn dat wij hiervoor studiokosten in rekening brengen. Een nadeel van het door ons laten reproduceren van het logo is dat het meer tijd kost en er kan een afwijking ontstaan tussen orgineel en onze uitvoering, we doen ons best maar kunnen niet meer dan dat.

Fonts (lettertype’s)

Deze altijd compleet aanleveren, elk font in een aparte map.
Tenzij de in het logo verwerkte tekst omgezet is in lettercontouren.

Onze specificaties:

Druktechniek: folie-, flexo-, en zeefdruk
Apparatuur: PC
Aanleveren mogelijkheden: e-mail
Te lezen beelddragers: cd, dvd, usb en flashkaarten
Software: Adobe Illustrator CS5 (.ai, .eps, .pdf), Coreldraw (.cdr)